تحقیق در مورد فسیل96|تحقیق فسیل پنجم ابتدایی





فسیل- سنگواره-آثار بجا مانده از گیاهان یا جانورانی است که زمانی روی کره ی زمین می زیسته اند. فسیلها در سنگهای رسوبی یافت می شوند. در بعضی از سنگهای رسوبی اجساد کامل جانوران محفوظ مانده است؛ به عنوان مثال ، ماموتهای پرپشمی در خاک یخ زده سیبری یافت شده است که در عصر یخبندان می زیسته اند. این قبیل فسیلها بسیار کمیابند. استخوانها و نقش قسمتهای دیگر بدن جانوران ، بیشتر یافت می شود.


برای تشکیل فسیل ، باید جانور یا گیاه به سرعت در لایه های رسوبی مدفون شود. این عمل معمولاً در بستر رودخانه ها، دریاچه ها، دریاها صورت می گیرد. در چنین موقعیتی اندامهای نرم گیاه یا جانور به زودی می پوسد و فقط قسمت های سخت ، مانند صدف یا استخوانها باقی می ماند. این قسمتها در داخل رسوبات به هم فشرده می شوند و در نهایت بخشی از سنگهای رسوبی را تشکیل می دهند.هنگامی که آب به داخل این سنگ ها نفوذ می کند ، غالباً اجزای سخت بدن مدفون شده ، در آن حل می شود و حفره ها یا قالبهایی به شکل اصلی برجای می ماند .

گاه ، آب درقالبها مقداری موّاد معدنی باقی می گذارد و به این ترتیب(قالب سنگواره) به وجود می آید . تنه درختان سنگ شده در اصل از چوب بوده ، ولی هر یک از سلّولهای کوچک آنها توسّط کانیهاجایگزین شده وچوب به تدریج به سنگ تبدیل شده است . درخت سنگی ، معمولاً کپیه دقیق اصل است و در آن حتّی حلقه های چوب نیز دیده می شود .

 

زغال سنگ از بقایای گیاهانی که در جنگلهای باتلاقی می روییده اند درست شده است . قطعات زغال سنگ غالباً حاوی نقشه ها و اثرات زیبایی از برگ و شاخه این گیاهان است . جای پانیز می تواند فسیل شود .

وقتی جانوری روی  زمین رسی حرکت کند جای پای آن روی گل باقی می ماند . حرارت خورشید گل را می پزد و قالب رد پا سفت می شود . آنگاه گل توسّط لایه ای از رسوبات جدید مدفون می شود و لایه های بعدی برآن فشار می آورد و گل به سنگ رسوبی تبدیل می شود .

 میلیونها سال بعد ، وقتی سنگ های رسی فرسوده شوند و کنار روند ، ردپا ها دوباره پدیدار می شود.


به طورکلی فسیل ها به دو گروه تقسیم شده اند :

1-فسیل های اندامی

2-فسیل های اثری

منظور از فسیل های اندامی ، بقایای حقیقی موجودات زنده می باشند که در حالات بسیار مساعد شکل آن ها با شکل موجودزنده اصلی اوّلیّه کاملاً تطبیق می کند و تغییر زیادی درآن صورت نگرفته است . امّا فسیل های اثری علاءم غیر مستقیم حیات هستند که توسّط موجودات برجای گذاشته شده اند .

جای پا های دایناسور ، از خزیدن تریلوبیت ها و سایر شواهد فرآیندهای حیات همچون فضولات و مدفوعات که به فسیل در آمده اند همگی جزء فسیل های اثری محسوب می گردند .


گروه تلگرامی همفکری شرط بندی بت باز

https://t.me/Group_Hamfekrie

گروه همفکری بت زن

https://t.me/GoroheHamfekriBetZan

گپ چت تبانی همفکری وشرطبندی فوتبال

https://t.me/FootballonTVs

گروه گپ همفکری والیبال، تنیس، بسکتبال، فوتبال

https://t.me/Group_Hamfekri_Bet

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.